Start van hoofdcontent

Alkmaar

nl

Grote zoektocht naar vermiste Alkmaarder Frank: politie speurt met honden en bootjes

29 maart 2023, 12.55 uur · Aangepast 29 maart 2023, 14.24 uur · Door Priscilla Overbeek & Maaike Polder

De politie zoekt vandaag met man en macht naar de vermiste Frank Droog. Rond de Noorderkade in Alkmaar en in het Noordhollands Kanaal is een grote zoekactie gestart met onder meer met speurhonden en sonarboten. De 36-jarige Alkmaarder is al bijna een week vermist

Foto: frank droog

Honden speuren de omgeving van de Noorderkade af, terwijl politie in bootjes met een sonar het Noordhollands Kanaal uitkammen. "We zijn hier vanmorgen gestart met zoeken, omdat dit de gebruikelijkste route is die Frank zou hebben gelopen", vertelt een woordvoerder tegen NH.

Frank Droog is sinds donderdag 23 maart vermist. Nadat zijn relatie werd verbroken, vertrok hij 's avonds van huis zonder portemonnee, geld, schoenen en zijn jas. Aan zijn moeder liet hij voor zijn verdwijning weten dat hij het weekend graag rust wilde hebben.

Mobiel staat uit

Begin deze week zou hij weer contact met haar opnemen, maar ze heeft niets meer van hem vernomen. Zijn mobiele telefoon staat sinds zijn verdwijning uit. Volgens de politie zou Frank niet suïcidaal zijn. Frank is 1.87 meter lang, heeft donkerblond haar en blauwe ogen. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: zoekactie frank droog - NH Nieuws / Maaike Polder

De familie laat namens een vriend van Frank weten graag met rust gelaten te worden en wil voorlopig geen pers te woord staan. 

Wie meer informatie heeft over zijn vermissing, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.