Ga naar Content

Keurmeesters onder indruk van dikbilkoeien op Paasvee: "Lijkt wel Champions League"

De Markt in Schagen lag vanmorgen weer bedolven onder een grote laag stro voor de ruim 140 dikbilkoeien die meededen aan de jaarlijkse Paasveetentoonstelling. In verschillende klassen werd gezocht naar de mooiste, beste een meest slachtrijpe koe. De keurmeesters, die per categorie bepalen welke koe wint, waren onder de indruk van de dieren: "Lijkt wel Champions League wat je hier ziet."

Alle dikbilkoeien op een rij voor de keuring - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

Om negen uur werd de 122e editie van de Paasveetentoonstelling in Schagen officieel geopend door voorzitter Willem Keesom, burgemeester Marjan van Kampen en lijsttrekker van BoerBurgerBeweging Noord-Holland Ingrid de Sain. "Wat is het weer een feest om jullie hier weer zo te zien", sprak de burgemeester over het feit dat Paasvee, na drie jaar te zijn afgelast door corona, weer door kon gaan. 

En ook aan de bezoekersaantallen was te zien dat mensen weer toe waren aan een dag vol dikbilkoeien, grote trekkers en veel gezelligheid. Nog voordat de zon op was stonden er al tientallen kijkers bij het lossen van de dieren. En nog vóór de eerste keuring om half 10 stroomde het plein al vol met bezoekers. 

NH Nieuws was bij het evenement aanwezig en maakte een reportage van de gehele dag (tekst gaat door onder de video). 

Paasvee 2023 - NH Nieuws

De grote winnaar 

De keurmeesters deelden aan het eind van de dag de prijzen per categorie uit aan de mooiste dikbillen. Toch was het daarna nog spannend wie er naar huis ging met 'Het mooiste dier van de Paasveetentoonstelling. Deze werd na een snel beraad van de keurmeesters gewonnen door de dikbilkoe van Jacob Worp uit Benningbroek. 

Jacob Worp uit Benningbroek was de grote winnaar met zijn koe - Foto: NH Nieuws / Kelly Blok

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]