Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

OM gaat in hoger beroep tegen vrijspraak in zaak doodgestoken Casper Verheijen

27 maart 2023, 14.23 uur · Door Niels van Steijn

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank in de zaak rond de doodgestoken van Casper Verheijen. De rechtbank sprak twee van de drie minderjarige verdachten vrij van openlijke geweldpleging. De jongen die Verheijen neerstak zou volgens de rechtbank uit zelfverdediging hebben gehandeld en kreeg daarom geen straf opgelegd. 

"Volgens het OM is er in de zaak van hoofdverdachte geen sprake van noodweer en is er voldoende bewijs voor openlijke geweldpleging door de drie minderjarige verdachten", aldus het Openbaar Ministerie vandaag.

De dood van Casper

Het is ruim een jaar geleden dat Casper Verheijen uit Nijmegen werd doodgestoken: hij is half januari klaar met zijn werkdag in de buurt van het Osdorpplein. Bij een coffeeshop aan de Sloterplas spreken drie jongens hem aan. Er ontstaat een woordenwisseling en die al snel uitdraait in een vechtpartij. 

Verheijen maakt een kopstootbeweging en pakt twee van de drie jongens vast. Terwijl hij zijn collega's roept, komen zij los uit zijn greep. Verschillende getuigen hebben het daarna over een vechtpartij tussen de zes personen.

Er ontstaat een situatie waarbij één van de minderjarige jongens op de grond ligt, terwijl hij door Casper  wordt geslagen en door een collega tegen zijn hoofd wordt getrapt. Op dat moment steekt de verdachte Verheijen met één messteek in zijn hart. 

Tegen de hoofdverdachte eiste het Openbaar Ministerie nog 360 dagen jeugddetentie, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Tegen de twee andere verdachten werd een taakstraf geëist. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]