Ga naar Content

Grote brand in loods vol hout in Aalsmeer: veel rook en forse schade

Een grote brand heeft vanmorgen veel schade veroorzaakt in een loods in Aalsmeer. De brandweer moest groot alarm slaan vanwege de vlammen en de vele rook. Het vuur was betrekkelijk snel geblust. 

Tientallen brandweermannen hebben hun handen vol aan een brand die ontstond in een loods in Aalsmeer - NH Nieuws

De brand in de loods aan de Rietwijkernoordweg, waarin grote partijen hout liggen opgeslagen, werd vanochtend per toeval ontdekt door een werknemer die een aanhangwagen wilde ophalen, zo laat de eigenaar van het pand weten.

Bij het openen van de deur sloeg de rook hem onverwachts tegemoet waarop hij meteen de brandweer belde. "Toen we aankwamen was de brand al omvangrijk", aldus woordvoerder van de brandweer Mette Goeting. "Daarom hebben we opgeschaald naar 'grote brand' zodat meerdere eenheden ter plaatse kwamen."

Tekst gaat door onder de foto.

Ramen en deuren dicht

De brandweer raadde omwonenden aan om vanwege de rookontwikkeling ramen en deuren te sluiten. Rond de klok van elf uur was de brand echter meester en kwam die waarschuwing te vervallen.

Uit voorzorg was ook de politie en een ambulance naar de loods gestuurd, maar er bleek verder niemand gewond geraakt. 

Kortsluiting mogelijke oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Wel is duidelijk dat als de werknemer het vuur niet had opgemerkt, de schade nog veel aanzienlijker had kunnen zijn. In het pand was verder niemand aanwezig en is bovendien van enige afstand van bewoond gebied gesitueerd. 

Ook voor de eigenaar, die verder niet met naam gernoemd wil worden, is het gissen over hoe het vuur ontstaan is. "Misschien is er kortsluiting ontstaan in één van de heftrucks", is het enige dat hij kan bedenken. 

Hoewel de brandweer het vuur betrekkelijk snel onder controle kreeg, had ze daarna nog uren de handen vol om ook de laatste restjes te doven. Een smeulend vuur dat in een meters hoge partij grote houten balken was geslagen, bleek bijzonder lastig uit te krijgen. "We halen het smeulende hout nu uit de loods", legt voorlichter Goeting uit. "En dat wordt verderop op het terrein afgeblust."

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]