Pijnlijk basisdebuut voor Kenneth Taylor bij Oranje na pak slaag van Frankrijk

Een gehavend Nederlands elftal heeft op bezoek bij Frankrijk met 4-0 verloren. In de eerste wedstrijd van bondscoach Ronald Koeman speelde Oranje een kansloze wedstrijd en stond het na 21 minuten al met 3-0 achter. Ajacied Kenneth Taylor maakte een ongelukkig basisdebuut voor Oranje.

Kenneth Talor wordt gewisseld voor Wout Weghorst - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Al na twee minuten stond Oranje met 1-0 achter nadat Antoine Griezmann van binnen de zestien binnentikte. Vijf minuten later zag doelman Jasper Cillessen er niet goed uit en liep Dayot Upamecano de 2-0 binnen. De thuisploeg ging vrolijk verder met scoren, want in de 21e minuut was het Kylian Mbappé met de derde treffer van de avond. Met een 3-0 achterstand ging Oranje richting de kleedkamer.

"Ik heb vertrouwen in Taylor anders was hij niet geselecteerd"

bondscoach Ronald Koeman

Kenneth Taylor

Ajacied Kenneth Taylor stond voor het eerst in zijn carrière in de basis bij Oranje. Hij was de vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong. "Mats Wieffer was ook een optie, maar hij was niet okselfris. Ik heb vertrouwen in Taylor anders was hij niet geselecteerd. Hij had een mindere periode, maar nu speelt hij beter. Dit is een kans voor hem", verklaarde bondscoach Ronald Koeman de keuze voor Taylor.

Toch speelde de Ajacied een ongelukkige wedstrijd, want na 33 minuten werd hij gewisseld voor Wout Weghorst.

Steven Berghuis baalt na een tegentreffer van Frankrijk - Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Na de rust wist Oranje de schade te beperken. Frankrijk werd nog wel een paar keer gevaarlijk maar geloofde het eigenlijk wel. Met zijn tweede van de avond maakt Mbappé de 4-0. In de blessuretijd kreeg Oranje een penalty na hands, maar Memphis Depay wist die niet te benutten waardoor de pijnlijke 4-0 op het scorebord bleef staan.

Maandag speelt Oranje thuis tegen Gibraltar.

Opstelling Nederland: Cillessen; Timber, Geertruida, Van Dijk, Aké; De Roon (Blind/67), Wijnaldum, Taylor (Weghorst/33); Berghuis (Malen/68), Memphis, Simons (Klaassen/68).