Ga naar Content

Uithoornse scholen roepen ouders opnieuw tot de orde: 'Houd je aan de verkeersregels'

Ouders van scholieren van de twee basisscholen in het Uithoornse Meerwijk zorgen dagelijks voor gevaarlijke situaties. Ondanks eerdere verzoeken om hun gedrag te veranderen brengen ze hun kinderen nog altijd massaal met de auto naar school en overtreden daarbij geregeld de verkeersregels. Gesteund door politie en gemeente wijzen de schooldirecteuren de ouders nu opnieuw terecht. 

School roept foutparkerende ouders tot de orde - NH Nieuws

 

Behalve basisscholen de Springschans en De Kajuit zijn er twee buitenschoolse opvanglocaties: Solidoe en BORUS. in de wijk gevestigd. Omdat de parkeermogelijkheden rond de scholen beperkt zijn, parkeren ouders bij het brengen en halen van hun kind(eren) hun auto soms even dubbel, 'of ze zetten 'm op de stoep of het fietspad', aldus de gemeente. 

Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, waarover zowel bij gemeente als de scholen veel klachten binnenkomen. "De kiss & ride wordt alleen maar als parkeerplek gebruikt en dat is voor de kinderen heel erg onveilig. Het is een zooitje hier", klaagt een moeder tegenover NH Nieuws. 

"Ik heb niet altijd tijd om op de fiets te gaan"

Moeder basisschoolleerling

Scholen kunnen ouders niet verbieden om met de auto te komen, maar ze maken er geen geheim van dat ze ze liever op de fiets zien komen. Om dat duidelijk te maken deelden de scholen vorig jaar een kaart met de ouders (zie hieronder).

Rijden, fietsen of lopen?

Wie in het roze gebied woont, kan prima lopend naar school, wie in het paarse gebied woont zou idealiter met de fiets moeten komen. Leerlingen die in het groene gebied wonen, mogen met de auto worden gebracht. 

Kaart die aangeeft welke ouders op de fiets, lopend en met de auto naar school dienen te komen - Foto: OBS De Kajuit

Een van de ouders zegt dat ze haar kind geregeld met de fiets van school haalt, maar vandaag even niet. "Ik ga af en toe met de auto omdat dit gewoon veel praktischer is, ik heb niet altijd tijd om op de fiets te gaan", legt een ouder op het schoolplein uit.

De gemeente belooft dat politie en handhavers de komende tijd zullen controleren op foutparkeren en andere overtredingen. 

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]