Ga naar Content

AZ-verdediger Vanheusden maakt minuten in oefenduel tegen FC Dordrecht

Een gecombineerd team van AZ, Jong AZ en AZ onder 18 heeft een besloten oefenduel tegen FC Dordrecht met 1-0 gewonnen. Voor het eerst sinds januari maakte Zinho Vanheusden weer speelminuten. 

Foto: Pro Shots / Erik Pasman

De Belgische verdediger maakte ook de enige goal van de wedstrijd. In de 28e minuut scoorde hij uit een prachtige vrije trap. "Ik ben heel blij om weer op het veld te staan. Het is een lastige periode geweest waarin ik ook af en toe diep heb gezeten", sprak Vanheusden op de site van AZ. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Van de hoofdmacht van AZ deden keeper Hobie Verhulst, Mees de Wit en Zico Buurmeester mee. Beide ploegen maakten er een open wedstrijd van met kansen over en weer. Beide keepers lieten zich na rust zien met een aantal knappe reddingen. Toch bleef het bij 1-0 voor AZ.

Japanse testspeler

Bij AZ deed de Japanse Yuto Kawabata mee. De 19-jarige voetballer speelde linksbuiten en deed 61 minuten mee. 

Opstelling AZ: Hobie Verhulst, Jurre van Aken (Finn Stam/46), Sam Beukema (Misha Engel/46), Zinho Vanheusden (Loek Postma/61), Mees de Wit; Nick Twisk (Dave Kwakman/61), Zico Buurmeester; Iman Griffith (Jayen Gerold/78), Ricuenio Kewal (Jayden Addai/46), Nick Koster (Tom Kerssens/61), Yuto Kawabata ( Ro-Zangelo Daal/61).  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52