Ga naar Content

Bewoners overnachten in hotel na explosie Amsterdam-Zuidoost: "Ik sta te trillen"

Door de explosie in een appartementencomplex in een appartementencomplex aan het Maarsenhof in Amsterdam-Zuidoost moest een deel van de bewoners vannacht in een hotel slapen. Ze werden in busjes van het Rode Kruis vervoerd. 

Het explosief ging rond 3.00 uur af. "Het was heftig. Het leek op een granaatontploffing, wat iedereen in de buurt hier eigenlijk zegt", vertelt een buurtbewoner. Een ander: "Toen zag ik zo'n oranje gloed. En het knetterde van het vuur. Ik heb de deur dichtgetrokken, mijn konijn gepakt en ben naar buiten gegaan."

De brand verspreidde zich snel. Ook een meterkast vloog in brand. De brandweer sprak in de vroege ochtend nog niet van een explosief, maar alleen van de brand in de meterkast. Het leidde tot verbaasde reacties. " Men zegt dus dat het een slimme meter is geweest, maar dat kan niet met zo'n klap."

Een van de bewoners zou na de explosie een groepje daders hebben zien wegrennen. "Die mevrouw die daar woont, heeft het gehoord vannacht", vertelt haar buurvrouw. "Die hoorde die knal. Toen rende een heleboel jongens, al kon ze niet goed zien wat het waren, de achteruitgang uit. En zo zijn ze weggegaan."

"Ik ben zo oud en dan heb ik nog nooit brand meegemaakt"

Bewoner Maarsenhof

De impact op de buurvrouw is groot. "Bibberen. Ik sta helemaal te trillen. Ja, je wordt toch nerveus ervan. Het zijn toch zenuwen. Ik ben zo oud, en dan heb ik nog nooit brand meegemaakt. Dus je weet het niet. Het is heel vervelend."

De politie vraagt getuigen van de explosie zich te melden en is ook op zoek naar camerabeelden.

Lees ook