Ga naar Content

Coalitie Medemblik dwingt college tot snelle realisatie nieuw zwembad in Wervershoof

De coalitie van gemeente Medemblik wil dat het college zo snel mogelijk begint met het realiseren van een nieuw, modern en duurzaam 'doelgroepenbad' in Wervershoof. Het huidige zwembad, De Zeehoek, sluit eind juli de deuren.

Zwembad De Zeehoek in Wervershoof - Foto: NH Nieuws / Chantal Bos

Dat is veel eerder dan verwacht. Eigenlijk zou het zwembad pas over twee jaar dichtgaan. Maar sinds bekend werd dat De Zeehoek de deuren zou sluiten, loopt het personeel weg en is langer openblijven onhaalbaar. 

Mocht de gemeente Medemblik het zich financieel kunnen veroorloven, dan willen de lokale fracties GemeenteBelangen (GB), Morgen!, D66 en het CDA een nieuw zwembad. Iets wat ook in het coalitieakkoord is opgenomen. Een overdekt ’doelgroepenbad’ aan De Westrand - ook in Wervershoof - is volgens de partijen dan ook een "logische keuze".

Grond aankopen

De coalitie verzoekt het college om snel actie te ondernemen. Zo moet de grond aan De Westrand worden aangekocht en moet de opbrengst van de verkoop van het Zeehoekterrein gereserveerd worden voor toekomstig onderhoud.

Als het aan de coalitie ligt, voldoet het gloednieuwe zwembad aan de meest moderne eisen en is het energiezuinig of zelfs energieneutraal. Ook moet het zwembad een "regionaal karakter" krijgen, door ook te voorzien in het bedienen van doelgroepen als ouderen, mensen met een medische indicatie of zorgbehoevenden. 

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]