Ga naar Content

Zwak begin zorgt voor teleurstellende avond AZ bij FC Twente

AZ heeft op bezoek bij FC Twente verloren. De Alkmaarders stonden binnen een kwartier 2-0 achter door twee vroege goals van Manfred Ugalde. Jesper Karlsson maakte nog 2-1, maar verder kwam AZ niet. Daardoor zakt de ploeg van Pascal Jansen naar plek vier. 

Jesper Karlsson (r) maakte 2-1, maar verder kwam AZ niet - Foto: Pro Shots / Ron Jonker

Het begin van AZ kan met recht als dramatisch worden omschreven. Na acht minuten kwam Twente al op 1-0. Joshua Brenet gaf voor op Manfred Ugalde en hij kopte binnen. Het ging van kwaad tot erger voor AZ, nadat Ugalde zijn tweede maakte.

De Costa Ricaan kopte binnen uit een indraaiende voorzet van Vaclav Cerny: 2-0. De Alkmaarders konden hier alleen een gevaarlijk afstandsschot van Tijjani Reijnders tegenover zetten. Ugalde had nog een grote kans op de 3-0., maar die was niet aan hem besteed.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de tweede helft bleef FC Twente de gevaarlijkste ploeg. Het was vooral aan doelman Mathew Ryan te danken dat AZ op de been bleef. Zo redde hij twee keer knap op schoten van Ricky van Wolfswinkel en Michel Vlap. Die reddingen betaalde zich uiteindelijk uit. Jordy Clasie, die niet is opgeroepen voor Oranje, tikte de bal door aan Jesper Karlsson. De Zweed stoomde op het doel af en bleef koelbloedig: 2-1.

Even daarvoor had Mexx Meerdink zijn competitiedebuut gemaakt voor AZ. De spits kreeg een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar hij schoot vol tegen Julio Pleguezuelo aan. Verder dan die mogelijkheid creëerden de Alkmaarders niet. Daardoor eindigde het in 2-1.

Door de nederlaag profiteert AZ niet van het verlies van Ajax tegen Feyenoord. PSV speelde gelijk tegen Vitesse (1-1), waardoor de Alkmaarders naar de vierde plek zakken. Na de interlandperiode is sc Heerenveen in Alkmaar de volgende tegenstander. 

 

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Goes (Beukema/46), Kerkez (M. De Wit/60); Reijnders, Clasie, Mijnans; Odgaard (Lahdo/60), Pavlidis (Meerdink/60), Karlsson

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52