Start van hoofdcontent

Bloemendaal

nl

Een voetbalkantine vol emoties: na 24 jaar krijgt de Bloemendaalse Baidy daar zijn Nederlandse paspoort

19 maart 2023, 19.50 uur · Aangepast 19 maart 2023, 20.42 uur · Door Redactie

Het was een uitgelaten sfeer vanmiddag in de voetbalkantine van BVC Bloemendaal. Niet vanwege een wedstrijdoverwinning, maar omdat kind van de club Baidy N'Diade (40) na 24 jaar procederen en wachten eindelijk zijn Nederlandse paspoort in ontvangst kon nemen. 

Nadat Baidy in tranen na het krijgen van zijn paspoort - Michael van der Putten/NH Media

Baidy is 'dolblij en ontzettend dankbaar' met zijn nieuwe nationaliteit. Ruim 24 jaar geleden ontvluchtte hij Mauritanië en kwam uiteindelijk in Nederland terecht. Als asielzoeker woonde hij in het asielzoekerscentrum in de Ripperda kazerne in Haarlem en zo raakte Baidy in contact met de voetbalclub in Bloemendaal. 

Toegezongen

De voetballer werd er kind aan huis. Veel heeft hij dan ook te danken aan de club, er was een onvoorwaardelijke steun en het hielp bij het krijgen van de juiste papieren. Zo blijkt ook vanmiddag en hoe Baidy constant wordt toegezongen vanuit een bomvolle kantine. Aanwezigen roemen zijn talent als 'snelle voetballer', een voetballer die aan de zijkant van het veld snel rent om de bal vervolgens voor te geven. 

Tekst gaat door onder de video.

Baidy krijgt zijn paspoort - NH Nieuws

Nadat Baidy zijn paspoort van burgemeester Elbert Roest in ontvangst heeft genomen komen de tranen van geluk: Baidy: "Ik ben zo ontzettend blij, ik wil iedereen bedanken."

Vakantie

Het kersverse paspoort biedt Baidy nu onder meer de mogelijkheid om op vakantie te gaan. Wat het land van bestemming wordt? Lachend antwoordt hij: "Ik zou eerst op vakantie gaan naar Senegal. Maar ik ben ook nog nooit in Amerika geweest, daar zou ik ook graag heen willen."

Koen Beeren, speler uit het eerste van de club, is één van de aanwezigen. Koen: "Mooi dat we dit als club voor hem hebben kunnen doen en dat hij nu zijn paspoort krijgt. Ongelooflijk."

Koen, die vanmiddag in de gewonnen wedstrijd tegen FC Medemblik drie keer scoorde, relativeert zijn sportieve succes. "Je kan dan wel winnen en drie keer scoren, uiteindelijk draait het in het leven om dit soort dingen en dat je elkaar kunt helpen. Heel mooi dit."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]