Start van hoofdcontent

Enkhuizen

nl

4 katten in korte tijd overleden: "Ze at niet en ik wist meteen, dit is dát gif"

19 maart 2023, 17.30 uur · Aangepast 20 maart 2023, 09.05 uur · Door Rosanne van Veen

In Enkhuizen is deze week een vierde kat plotseling overleden. De buurtbewoners vermoeden dat iemand de katten bewust vergiftigt. Katten komen schuimbekkend, suf en zonder eetlust thuis. De baasjes durven hun kat in de Bomenbuurt niet meer buiten te laten.

Vierde kat plotseling overleden in wijk Enkhuizen - NH Nieuws

De kat van Nadja Sandkul overlijdt eind februari dit jaar. Kat Gerrit van 8 maanden komt schuimbekkend thuis en wil niet eten en drinken. Bij de dierenarts blijkt dat zijn nierwaarden te hoog zijn en geeft de dierarts aan, dat het waarschijnlijk gaat om een bijtende vloeistof. Diezelfde dag is Gerrit overleden. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Kat Gerrit - Nadja Sandkuhl

Via via hoort Nadja in de buurt nog meer verhalen van katten en poezen die zijn overleden met gelijke symptomen. Buurvrouw Marina haar poes Kitty is twee dagen geleden ingeslapen met dezelfde symptomen. 

Daarnaast heeft Marina nog vier katten. Ook Nadja heeft nog één poes en die houden ze nu allen voor de zekerheid binnen. Beide dames willen dit verhaal graag delen in de hoop dat iedereen goed oplet en dat snel duidelijk wordt hoe dit zit en waar de katten dan zo ziek van worden. "We hebben in de straat gekeken of we iets van koelvloeistof zien liggen, maar ik denk dat iemand dit expres doet", zegt Marina.  

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]