Duur puntenverlies voor tiental Telstar op bezoek bij Helmond Sport

Lange tijd leek Telstar op weg naar een driepunter tegen Helmond Sport. Dat veranderde nadat Christos Giousis een rode kaart kreeg. Tot overmaat van ramp scoorden de Brabanders diep in blessuretijd 2-2 via Elmo Lieftink.

Christos Giousis baalt na zijn rode kaart - Foto: Joris Verwijst/Orange Pictures

Op bezoek bij Helmond Sport zorgde Telstar voor het eerste gevaar. Delvechio Blackson, deze week voor het eerst opgeroepen voor Suriname, had de openingsgoal op zijn schoen. Christos Giousis gaf de voorzet, maar Blackson schoot naast via doelman Mike Havekotte. Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid en toen was het wel raak.

De Griek rondde af op aangeven van de Surinaamse verdediger: 0-1. Uit een nieuwe voorzet van Blackson werd Davin Min gevaarlijk, maar hij tikte de bal in het zijnet. Jayden Turfkruier kon ook de tweede treffer maken, maar zijn schot ging voorlangs. Daardoor bleef de voorsprong van Telstar nipt.

Telstar juicht na de goal - Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

Die verdubbeling van de marge kwam er direct na de rust wel. Min schoot van afstand de bal buiten het bereik van Havekotte: 0-2. Heel lang bleef dat positieve gevoel niet hangen, want Helmond Sport scoorde snel de aansluitingstreffer. Monnickendammer Martijn Kaars maakte het doelpunt: 1-2. Min leek de voorsprong weer uit te breiden, maar zijn schot ging naast het doel. Na een rode kaart voor doelpuntenmaker Giousis kantelde de wedstrijd.

Het tiental van Telstar hield knap stand tegen de overtalsituatie. Het ging toch nog mis in de slotfase. Elmo Lieftink dompelde de Velsenaren uiteindelijk in diepe rouw: 2-2. Daardoor leek Telstar goede zaken te doen in de strijd om de play-offs, maar loopt het toch averij op.

De Velsenaren blijven steken op de elfde plaats met veertig punten. Telstar speelt de eerstvolgende wedstrijd op zondag 26 maart tegen TOP Oss.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver; Apau, Aktas, Oude Kotte, Blackson (Mulder/71); Turfkruier (Soares/77), Najah, Overtoom (Bensabouh/84); Giousis, Min (Plet/85)