Ga naar Content

Philharmonie wordt Phil: "Een theater waar nieuw publiek komt, verdient nieuwe naam"

De Philharmonie in het hartje van Haarlem heet voortaan Phil. De nieuwe naam past volgens directeur Edwin van Balken beter bij de nieuwe programmering van het theater. De helft van de optredens bestaat straks uit popmuziek. Daar hoort een nieuwe naam bij, vindt de directeur. 

Edsilia Rombley en Milow onthullen het bord met de naam. - Foto: Fred Segaar/NH Nieuws

"Less is more, dus ik ben vóór", zei de Belgische singer-songwriter Milow, die met Edsilia Rombley de onthulling voor zijn rekening nam. Beiden traden vanavond op in het theater met de korte naam. Die prijkt ook al op de voorgevel, dus nieuw was het allemaal niet wat er achter het zwarte doek tevoorschijn kwam. Sterker nog, de nieuwe naam circuleert al een jaar of drie.

Je moet durven

Directeur Edwin van Balken: "Toen we het een jaar of drie geleden over een nieuwe naam hadden, betrapten we ons erop dat we het onder elkaar al vaak over Phil hadden. En onze vaste bezoekers ook trouwens. Dus was de keuze snel gemaakt. In dit theater wordt al 150 jaar klassieke muziek gemaakt, dus je moet durven. Maar wij vonden dat een theater waar nieuwe mensen komen ook een nieuwe naam verdient."   

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]