Ga naar Content

Wolter Kroes bij eerbetoon Margriet Eshuijs: "Zij is de grootste Zaanse artiest"

De derde editie van de Zaanse Top500 staat grotendeels in het teken van de in december overleden Margriet Eshuijs. De muzieklijst werd vanochtend afgetrapt in dorpshuis De Kwaker in Westzaan door Wolter Kroes. Hij sprak er vol lof over de Zaanse zangeres: "Eigenlijk hoort House for Sale op nummer één."

Foto: NH Nieuws

"Na maandenlange voorbereidingen leefden we wel naar dit moment toe", glundert de organisator van de Zaanse Top500 Paul van den Bergh vlak voor de start. Belangstellenden mochten op elk gewenst nummer stemmen, maar: "Ik denk dat de mensen bewust kiezen voor de Zaanse bands, dat vinden wij alleen maar leuk."

Wolter Kroes trapte de lijst af: "Ik vond het een hele eer. Voor mij is Margriet Eshuijs de grootste Zaanse artiest."

Tekst loopt door onder de reportage.

Wolter Kroes lovend over Margriet Eshuijs bij start Zaanse Top500 - NH Nieuws

Kroes vervolgt: "Toen Margriet in Lucifer zat was het een grote artiest, dat was een grote band vroeger. En House for Sale is een wereldhit in Nederland. Iedereen kent het, het is een lied dat nooit vergeten mag worden, vind ik. En vergeet Harry Slinger niet hè! Treedt nog wekelijks op. Hij is dan wel geen geboren Zaankanter, maar woont hier wel in Westzaan." 

Het hele weekend zijn er optredens en interviews met zangers in het dorpshuis. Geïnteresseerden kunnen de lijst ook op meerdere manieren volgen via deze link

Bekijk hieronder een aflevering van NH Iconen uit 2018 met Margriet Eshuijs.

Margriet Eshuijs: "Muziek is mijn leven" - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]