Ga naar Content

Flexflitspaal verhuist van N242 naar 'levensgevaarlijke racebaan' Alkmaar

De mobiele flitspaal die langs de Westerweg (N242) tussen Heerhugowaard en Alkmaar stond, heeft nu een plek gevonden binnen de bebouwde kom van Alkmaar. De paal is langs de Vondelstraat neergezet, ter hoogte van het zebrapad bij de ingang van park Oosterhout.

Mobiele flitspaal geplaatst bij Vondelstraat Alkmaar - Alkmaar Centraal

De reacties tijdens het plaatsen waren positief. Op de Vondelstraat wordt regelmatig het gaspedaal te diep ingedrukt. Veel voorbijgangers spraken over 'een racebaan' en 'levensgevaarlijke situaties', meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Volgens de politie daalden de snelheden op de N242 toen de paal er stond en zijn er in die periode ook geen ongevallen gebeurd. Men hoopt nu op eenzelfde snelheidsremmend effect op de Vondelstraat.

Lees ook

De paal is er een van de vijftig die het Openbaar Ministerie heeft gekocht om uit te proberen. Als de ervaringen goed zijn, worden er meer aangeschaft. De mobiele paal werkt volledig draadloos en digitaal en kan twee maanden z'n werk doen voor de ingebouwde accu's leeg zijn. Die worden overdag opgeladen door ingebouwde zonnepanelen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]