De weg naar de finale: AZ loot Anderlecht in kwartfinale Conference League

AZ neemt het in de kwartfinales van de Conference League op tegen Anderlecht. De ploeg van trainer Pascal Jansen werd tijdens de loting in Nyon (Zwitserland) gekoppeld aan de Belgische voetbalclub. De Alkmaarders weten daarnaast ook de route naar de finale van de Conference League.

AZ-spelers vieren feest na de gewonnen wedstrijd tegen Lazio - Foto: Orange Pictures

De wedstrijden in de kwartfinale van de Conference League worden op donderdag 13 april gespeeld. De returns zijn een week later op 20 april. AZ speelt eerst uit tegen Anderlecht. Een week later volgt de return in Alkmaar.

Anderlecht is de huidige nummer negen van de Belgische competitie. In de achtste finales van de Conference League was de ploeg uit Brussel te sterk voor Villarreal (1-1 en 0-1). Bij de Belgen staat Bart Verbruggen in het doel. Hij werd vandaag geselecteerd voor het Nederlands elftal. Ook oud-Ajacied Jan Vertonghen speelt bij de recordkampioen van België.

Loting kwartfinales Conference League

RSC Anderlecht (BEL) - AZ (NED)
Lech Poznan (POL) - Fiorentina (ITA)
KAA Gent (BEL) - West Ham United (ENG)
FC Basel (ZWI) - OGC Nice (FRA)

AZ speelde in het verleden al een keer tegen Anderlecht in de knock-outfase van een Europees toernooi. In het seizoen 2011/12 bekerde AZ verder nadat het twee keer met 1-0 won van Paarswit. Maarten Martens, de huidige trainer van Jong AZ, was in beide wedstrijden de matchwinner tegen de club waarvoor hij debuteerde in het betaald voetbal.

Tekst loopt door onder de tweet.

Road to the final

Tijdens de loting is ook meteen doorgeloot voor de route richting de finale van de Conference League. Als AZ de kwartfinale overleeft, zal het in de halve finale tegen de winnaar van KAA Gent tegen West Ham United spelen. In de finale wacht eventueel een ontmoeting met Lech Poznan, FC Basel OGC Nice of Fiorentina. De finale wordt op 7 juni gespeeld in Praag.

In de achtste finales stuntte AZ door Lazio uit te schakelen. Vorige week wonnen de Alkmaarders met 2-1 in Rome en ook in Alkmaar stond die uitslag na afloop op het scorebord. Komende zondag wacht in de eredivisie FC Twente. De aftrap in Enschede is dan om 20.00 uur.