Ga naar Content

Doktersassistent spreekt collega's ziekenhuis toe: "Triest dat het wéér nodig is"

Györgyike Horvath deed het met alle liefde: vanmiddag haar actievoerende collega's van het Spaarne Gasthuis toespreken. Toch deed het ook pijn dat het nodig was. Het is nog maar iets meer dan drie jaar geleden dat ze op exact dezelfde plek de microfoon ter hand nam om een betere cao voor ziekenhuispersoneel te bepleiten. 

Sindsdien is er niets veranderd. Györgyike: "Sterker, de werkdruk is, vooral sinds corona, alleen maar groter geworden." En dan heeft ze het nog niet eens gehad over haar salaris als doktersassistent. Wil ze een beetje normaal leven kunnen leiden, dan moet daar per direct tien procent bovenop. "Het is triest dat we er wéér om moeten vragen."

Tekst gaat verder onder de video

Actie Spaarne Gasthuis - NH Nieuws

Györgyike en haar collega's hebben duidelijk de sympathie van het publiek. Automobilisten claxonneren en fietsers steken hun duim op als het personeel een protestrondje maakt rond het Spaarne Gasthuis. De actie is mogelijk doordat ze vandaag een zondagdienst draaien. Györgyike vindt dat lastig. Ze belt liever geen patiënten af om een afspraak te verzetten."Maar mensen die ik aan de lijn had, hadden alle begrip. Dat is fijn om te merken." 

Lees ook

Lees ook

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]