Ga naar Content

Meer dan honderd ziekenhuismedewerkers voeren actie op grootste rotonde van Zaandam

Yvonne, Femke en Linda sluiten samen met meer dan honderd andere ziekenhuismedewerkers de actiedag van het ziekenhuispersoneel groots af. Op de rotonde, naast het Zaans Medisch Centrum (ZMC) laten ze hun stem flink horen. Samen strijden ze voor een eerlijke cao. 

Met ziekenhuisbed gaat het personeel de rotonde over - Foto: NH Nieuws / Tom van Midden

De medewerkers voeren al de hele dag actie. Zo leggen Femke en Yvonne uit dat ze willen dat het ziekenhuispersoneel een eerlijk salaris krijgt, de hoge werkdruk minder wordt en dat de balans tussen werk en privé meer in evenwicht komt. 

Om aandacht te vragen voor deze problemen draaien ze een 'zondagsdienst'. Alleen de spoedzorg gaat door. Op de verloskamers is er dan ook weinig gekrijs te horen. 

In de reportage hieronder is te zien dat het personeel letterlijk op 'non-actief' staat en worden er hartjes gehaakt. Tekst gaat door onder de video.

Ziekenhuispersoneel maakt zich hard voor een eerlijke cao - NH Nieuws / Michel Gijselhart

Later op de dag lopen zo'n 150 medewerkers massaal langs de rotonde naast het ziekenhuis. Ter hoogte van de spoedzorg staan de ziekenhuismedewerkers stil op de weg. Lang duurt de blokkade niet: na een halve minuut kunnen de automobilisten weer doorrijden.

"We worden al lang aan het lijntje gehouden", vertelt intensive caremedewerker Sandra van Os. "Ik wil dat we serieus worden genomen en een goede beloning krijgen." Verschillende medewerkers geven aan dat als er hardere acties komen zij zeker mee zullen doen.

Hieronder is te zien hoe de ziekenhuismedewerkers protesteren: 

ZMC-medewerkers protesteren op de rotonde - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]