Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Explosie bij kapsalon in Amsterdam-West: "Ik word al langer bedreigd"

16 maart 2023, 14.59 uur · Door Niels van Steijn

Een kapsalon in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam West is woensdagavond vlak voor middernacht flink beschadigd geraakt bij een explosie. De eigenaar van de kapperszaak zegt tegen AT5 dat ze al een tijd wordt bedreigd. Onduidelijk is nog of die bedreigingen verband houden met dit incident. 

Explosie bij kapsalon in Jan Evertsenstraat: "Ik word al langer bedreigd" - NH Nieuws

Rond 23.45 uur hoorden buurtbewoners een harde knal, waarna ze de politie alarmeerden. Volgens de politie ging het vermoedelijk om zwaar vuurwerk. Door de knal klapte het raam van de kapperszaak uit elkaar. Ook een rolluik dat achter het raam zat raakte beschadigd. De eigenaar van de zaak heeft inmiddels houten planken laten plaatsen op de plek waar het raam zat. 

Doodsbedreigingen

Tegen AT5 vertelt ze dat ze al langer wordt bedreigd. Zo zegt ze dat ze vaak midden in de nacht wordt gebeld en dan met de dood wordt bedreigd. Ook zou ze dan te horen krijgen dat mensen haar zaak in de fik gaan steken. Het Team Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie heeft vanochtend onderzoek gedaan op de plek van de explosie.

Verder bleek uit een eerste buurtonderzoek dat iemand kort voor de knal iets bij de kapperszaak neerlegde en daarna snel wegliep. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur die rond de 25 jaar wordt geschat. Hij is zo'n 1 meter 85 en heeft een tenger postuur. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een donkere joggingbroek en schoenen en een mondkapje. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Foto: Inter Visual Studio

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]