Ga naar Content

Ajax speelt zondag De Klassieker om de koppositie: "Eén van de mooiste wedstrijden"

Ajax speelt zondag om de koppositie in de eredivisie tegen Feyenoord. "Voor de Klassieker hoef je de batterij niet op te laden. Ik heb de Merseyside-derby en de Madrileense derby gespeeld, maar Ajax - Feyenoord is één de mooiste wedstrijden die er is", aldus Ajax-trainer John Heitinga.

John Heitinga als trainer van Ajax - Foto: Orange Pictures

Tegenstander Feyenoord speelt vanavond in de Europa League tegen Sjachtar Donetsk. "Stel dat Feyenoord wint, dan geeft ze dat zelfvertrouwen. Als ze eruit vliegen, lopen ze een deukje op", aldus Heitinga. 

Tekst gaat verder onder de video.

Ajax-trainer John Heitinga over de Klassieker - NH Nieuws

Met 58 punten uit 25 duels staat Feyenoord eerste in de eredivisie. Ajax staat tweede met 55 punten uit 25, maar heeft een veel beter doelsaldo.  

"Zondag hebben wij de mogelijkheid om dekoppositie over te nemen, maar de competitie is nog niet gespeeld"

Ajax-trainer John Heitinga

"Niet lang geleden stonden wij vijfde. Zondag hebben wij de mogelijkheid om de koppositie over te nemen, maar de competitie is nog niet gespeeld. Na deze wedstrijd zijn er nog acht wedstrijden en 24 punten te verdelen", blikt Heitinga vooruit.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ajax wint Klassieker van Feyenoord - Foto: Orange Pictures

Tijdens de persconferentie werd een paar keer gevraagd naar de toekomst van Heitinga. Na het ontslag van Alfred Schreuder werd Heitinga doorgeschoven naar het eerste van Ajax. De afspraak is dat Heitinga het seizoen afmaakt. "Ik blijf het liefst zitten, maar ik bekijk het van dag tot dag. Wij moeten gewoon presteren", aldus Heitinga. 

Tijjani Reijnders

Er werd ook gevraagd wat Heitinga van AZ-middenvelder Tijjani Reijnders vindt. Volgens De Telegraaf staat Reijnders in de belangstelling van Ajax, maar daar wilde de Ajax-trainer niets over zeggen. Ook over de opstelling liet Heitinga niets los.

In een extra lange uitzending van NH Sport houden wij je zondag op de hoogte van Ajax - Feyenoord. De uitzending begint om 14,00 uur en duurt tot 19.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52