Ga naar Content

Scorende AZ-verdediger Beukers kan spektakelstuk tegen Real Madrid niet bevatten: "Ongelooflijk"

Met twee treffers behoorde Daniël Beukers tot één van de uitblinkers bij AZ woensdagmiddag. De Alkmaarse talenten versloegen de Spaanse topclub Real Madrid met 4-0 in de kwartfinale van de Youth League. "Dit is ongelooflijk, ik kan het niet bevatten." 

Enorm blije AZ-verdediger Daniël Beukers over de winst en z'n twee goals - NH Nieuws

"Vroeger keek ik als kleine jongen naar de Youth League", vertelt de dolenthousiaste Daniël Beukers na de spectaculaire winst op Real Madrid. "Dat ik hier mag spelen en straks de halve finale is heel bijzonder."

Teamspirit

De trainer van dit AZ-succes is Jan Sierksma. De 38-jarige oefenmeester stond na afloop niet te kijken van de winst op de Spanjaarden, maar wel over de 4-0 uitslag. Sierksma loofde vooral de teamspirit. "Je zag het bij de vierde treffer, toen de wisselspelers het veld inrenden."

Tekst loopt door onder de video.

AZ-trainer Jan Sierksma genoot het meest van de teamspirit - NH Nieuws

"Kans grijpen"

Vier keer speelde de negentienjarige Beukers voor Jong AZ dit seizoen. Dat betekent dat hij steeds meer ervaring op mag doen in het betaalde voetbal. De voormalig jeugdspeler van IJsselmeervogels droomt uiteindelijk van de Alkmaarse hoofdmacht. "Als de kans komt, dan wil ik 'm grijpen."

Tekst loopt door onder de video.

Energieke Daniël Beukers wil stap voor stap naar AZ 1 - NH Nieuws

Met Beukers speelt AZ de halve finale van de Youth League op 21 april in het Zwitserse Nyon. De tegenstander is daar Sporting Portugal. De Portugese club schakelde gister Liverpool uit, 1-0.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52