Ga naar Content

Verkiezingen: hier kan je stemmen in Zaanstreek-Waterland

Na een drukke campagneperiode van alle verschillende politieke partijen kan er vandaag eindelijk gestemd worden tijdens de Provinciale Staten- en de Waterschapsverkiezingen. Zo kun je in de regio op verschillende plekken stemmen: bij de Bullekerk in Zaandam, OBS de Rietkraag in Oostzaan en het politiebureau in Volendam. Onderaan het artikel zie je het volledige overzicht van alle stemlocaties in Zaanstreek-Waterland.

Foto:

Stemmen kan in principe alleen in je eigen gemeente. Alleen als je van tevoren hebt aangegeven in een andere gemeente te willen stemmen, is dit mogelijk met een kiezerspas.  

Bijna alle stembureaus zijn van 7.30 tot 21.00 uur geopend. In Purmerend is er – net als vorig jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen – weer een verkiezingsbus die gedurende dag op verschillende plekken staat. Bij de bus kan je al vanaf 7.00 uur stemmen bij station Weidevenne.

In Assendelft is er ook een bijzonder stembureau: bij 't Sociale Winkeltje word je onder andere geholpen door mensen met een licht verstandelijke beperking. Zij ondersteunen de stembureauleden.

Vorig jaar deden ze dat ook en met succes. Tekst loopt door onder de reportage. 

Gloednieuwe medewerkers stembureau helpen in Saendelft - NH Nieuws

Uit onderzoek van het Kieskompas in samenwerking met NH Nieuws blijkt dat bij de meeste mensen die vandaag gaan stemmen het thema 'wonen' het belangrijkste vinden. Voor als u nog geen keuze heeft kunnen maken is er een stemhulp speciaal voor Noord-Holland gemaakt door Kieskompas en NH Nieuws.

Alle stembureaus in uw gemeente op een rijtje 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]