Ga naar Content

Velsen-Noorders niet blij met tijdelijke proef: Afsluiting moet sluipverkeer tegengaan

Tussen 15 en 17 uur de weg afsluiten om sluipverkeer dat afkomstig is van het terrein van Tata Steel te weren uit het centrum van Velsen-Noord: Het lijkt een goed idee en daarom doet de gemeente een proef. Daar is niet iedereen blij mee want voor inwoners zorgt het voor een langere rit van en naar huis. 

Bekijk hier wat de afsluiting betekent voor Kees die in Velsen-Noord woont:

Kees is niet blij met proef om sluipverkeer in Velsen-Noord tegen te gaan - NH Nieuws

Kees staat niet alleen. Ook Peter Magnee is het niet eens met de proef die vanaf 1 mei gaat beginnen. Hij heeft een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente en schrijft daarin dat de afsluiting voor onveilige situaties kan zorgen. Magnee maakt zich onder andere zorgen om de situatie bij basisschool de Stek. "Al het verkeer dat via de Vliettenliedenstraat  moet, langs de Stek tussen 15.00 – 17.00! Gaat de school ook niet uit tijdens deze tijden? Dat is wachten op ongelukken die nu ook al bijna wekelijks daar gebeuren."

Foto: Jasper Leegwater / NH Nieuws

Vooralsnog gaat de proef gewoon van start vanaf 1 mei. Dan zal de kruising bij de Grote Hout- of Koningsweg dicht zijn op werkdagen tussen 15 en 17 uur. Gemeente Velsen beraadt zich nog op een reactie.