Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

Kinderen te gast bij het provinciehuis: "Het is best ingewikkeld"

13 maart 2023, 18.18 uur · Aangepast 14 maart 2023, 11.29 uur
Door Maurice Blaauw · Foto: Maurice Blaauw/NH Nieuws

De zetels van de Statenleden waren vandaag gevuld met kinderen die vol met vragen zaten. Het was aan Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk om die vragen te beantwoorden. Drie klassen uit Alkmaar, Haarlem en Zandvoort waren naar het provinciehuis afgereisd.

"Ik heb ze proberen uit te leggen wat de provincie doet, en denk dat ze het wel begrijpen”, legt Van Dijk uit. Kinderen vuurden een waar vragenvuur op hem af. “Het is leuk om te zien dat ze er mee bezig zijn."

Kinderpersco Provincie NH - NH Nieuws

Op woensdag 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en de kinderen mochten alvast 'proefstemmen'. Niet met een officieel stembiljet, maar met een speciaal kinderstembiljet. Daarop stonden zes onderwerpen: Natuur, Wonen, Verkeer & Vervoer, Cultuur, Duurzaamheid en Water.

De 116 kinderen kozen Natuur als veruit het belangrijkste onderwerp. Het onderwerp Wonen kreeg veel minder stemmen, maar werd wel tweede. Duurzaamheid en Water werden gedeeld derde. Volgens de kinderen zijn klimaatverandering en de druk op de natuur problemen die echt nu opgelost moeten worden.   

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]