Ajax geen seconde in de problemen en boekt eenvoudig zege op bezoek bij sc Heerenveen

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 4-2 gewonnen. Na minder dan twintig minuten stonden de Amsterdammers al met 3-0 voor. De ploeg van John Heitinga kwam eigenlijk dan ook geen moment in de problemen.

Pro Shots / Ron Baltus - Foto: Steven Bergwijn viert zijn goal

Al vroeg in de wedstrijd schoot Mohammed Kudus met een bekeken schuiver Ajax op voorsprong. In de zestiende minuut was het Edson Alvarez die de tweede Amsterdamse treffer voor zijn rekening nam. Hij schoot vanaf de rand van de zestien binnen.

Walk in the park

Al na negentien minuten leek de wedstrijd beslist. Steven Bergwijn maakte al combinerend de derde voor Ajax. De Amsterdamse aanvaller schoot tien minuten later op de paal na een prachtige slalom. Net voor de rust deed de thuisploeg wat terug. Pelle van Amersfoort kopte binnen, waarbij Ajax-keeper Geronimo Rulli er niet goed uit zag.

Kenneth Taylor viert de 1-4 met zijn teamgenoten - Foto: Pro Shots / Niels Boersema

Na de rust was het Kenneth Taylor die de wedstrijd leek te beslissen. Met een diagonaal schot van buiten de zestien maakte hij de vierde Amsterdamse treffer van de middag.

VAR

Scheidsrechter Jeroen Manschot gaf kort na de 1-4  een penalty aan sc Heerenveen, maar de VAR kwam ertussen. Na het bekijken van de beelden trok Manschot zijn beslissing in. In de slotfase van de wedstrijd kopte Sydney van Hooijdonk raak voor Heerenveen, maar het geloof bij de thuisploeg ontbrak.