Ga naar Content

Kriebels na drukke weken voor AZ-talent Lewis Schouten: "Hoop dat ik een kans krijg"

Op het besneeuwde veld in Almelo verloor Lewis Schouten met Jong AZ. Na afloop was de teleurstelling van zijn gezicht af te lezen. Goed spelen, maar toch met 2-0 verliezen van Heracles doet pijn. "We speelden tachtig minuten erg goed."

Jong AZ-speler Lewis Schouten over het onnodige verlies tegen Heracles Almelo - NH Nieuws

"We wilden een soort van stunten hier", vertelt Lewis Schouten voor de camera van NH Sport. De Alkmaarder voelde dat er meer in zat, alleen ontbrak aan de juiste eindpass en het creëren van kansen. "Dit hebben we best wel vaak en dat is best frustrerend."

Stoppen

Ook Maarten Martens was zeer te spreken over het voetbalspel van zijn ploeg. De trainer van Jong AZ baalde dan ook flink van het verlies. Ook ging het na afloop over het aanstaande vertrek van de Belgische oefenmeester. Na twee seizoenen stopt hij deze zomer als coach van Jong AZ. "Ik wil verder kijken en weer een andere ontwikkeling doormaken." 

Tekst loopt door onder de video.

Maarten Martens verklaart z'n keuze om te stoppen als coach van Jong AZ - NH Nieuws

Binnenkort gaat Martens met AZ in gesprek en kijken of er nog andere mogelijkheden bij de Alkmaarse club zijn. Technisch directeur Max Huiberts liet al eerder weten dat hij Martens graag wil behouden voor de club. De Belg wil daar zeker naar luisteren. "Ik sta voor veel open op dit moment en ik voel me heel goed bij deze club."

Drukke weken

Dan terug naar Schouten. De middenvelder uit Alkmaar zit lekker in z'n vel en speelt deze weken heel veel wedstrijden. Zo ging hij afgelopen week mee met de selectie van Pascal Jansen naar Rome voor de Europese confrontatie met Lazio. Vlak daarvoor was hij nog in Barcelona namens AZ voor de Youth League. Met Schouten in de basis won de jeugd van AZ dat duel met 3-0. "Ik besef eigenlijk niet allemaal waar ik de afgelopen tijd ben geweest. Je gaat tot van hotel naar hotel."

Tekst loopt door onder de video.

Het zijn drukke weken voor Jong AZ-speler Lewis Schouten - NH Nieuws

De laatste tijd behoort Schouten steeds vaker tot de selectie van AZ 1. Alleen is het nog niet tot een debuut gekomen. "Het begint te kriebelen en ik hoop dat ik binnenkort een kans krijg." Vanavond kan dat misschien gebeuren, want dan zit Schouten bij de selectie van Pascal Jansen in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52