Telstar houdt knap stand in winters duel met Roda JC

Na drie wedstrijden zonder zege heeft Telstar weer eens de volle buit gepakt. Op bezoek bij Roda JC wonnen de Witte Leeuwen met 2-1 door goals van David Min en Christos Giousis. Dylan Vente scoorde voor de Limburgers.

In winterse omstandigheden won Telstar met 2-1 van Roda JC - Foto: Pro Shots / Henk Korzelius

Opvallend genoeg ontbrak Ronald Koeman Jr. bij Telstar. Hij stond gisteren bij de afsluitende training wel nog op het veld, maar had vandaag last van ziekte. Joey Houweling stond onder de lat als zijn vervanger. Glynor Plet zat op de bank in Kerkrade, hij werd vervangen door Cain Seedorf.

David Min was zijn aanvalspartner en hij zorgde voor het meeste gevaar. Zo schoot Min net naast uit een corner. Hij zorgde na twintig minuten alsnog voor de voorsprong. Na een droge knal was doelman Moritz Nicolas machteloos: 0-1. Even later zorgde Min met een geweldige rush voor gevaar, zonder succes.

Christos Giousis zorgde voor de 0-2 - Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

De Limburgers kregen na de rust de eerste kans. Thomas Oude Kotte was alert en haalde de bal - ondanks de winteromstandigheden - van de lijn. In de tegenstoot was het Min, die opnieuw gevaar stichtte. Nicolas kon de bal net uit het hoek tikken.

Door een overtreding van Nils Röseler op David Min kreeg Telstar in de slotfase een penalty. Christos Giousis benutte vervolgens de strafschop en leek de Witte Leeuwen in veilige haven te brengen: 0-2. Niets bleek minder waar, nadat Dylan Vente Houweling verschalkte.

Ondanks een spannende slotfase hield Telstar stand en pakte het de volle buit tegen Roda JC. De Velsenaren zijn gestegen naar een gedeelde tiende plaats met De Graafschap. Helmond Sport is volgende week de tegenstander.

Opstelling Telstar: Houweling; Kruiver, Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier (Madi/75); Najah, Giousis, Blackson; Min (Soares/87), Seedorf (Boussakou/72)