Ga naar Content

OM wil oud-teamchef H'meer drie jaar achter tralies voor verkrachting hoofdagent

Een 53-jarige oud-teamchef van de politie Haarlemmermeer verdwijnt wat de officier van justitie betreft voor drie jaar achter de tralies voor verkrachting van een vrouwelijke hoofdagent. Dat zou zijn gebeurd in haar eigen auto, nadat ze haar collega een lift had gegeven.

Foto: Foto ter illustratie

De oud-teamchef - de 53-jarige De C.M. uit Almere - liet zich volgens het OM de bewuste dag in 2019 door de hoofdagent naar NS-station Hoofddorp rijden. Daar aangekomen zoende hij haar tegen haar wil in, en liet haar vervolgens naar een meer afgelegen plek rijden waar hij haar zou hebben verkracht.

Obsessieve belangstelling

Volgens de verdachte zinspeelde niet hij, maar de hoofdagent op seks en was hij daar niet van gediend. Toch is er voldoende materiaal waaruit blijkt dat hij schuldig is aan 'verkrachting en ontucht met misbruik van gezag', stelt het OM.

Onder dat bewijs is een verklaring van een vertrouwenspersoon die stelt dat de verdachte 'een obsessieve belangstelling voor het slachtoffer had'. Ook is er een schermafbeelding van een Whatsapp-gesprek aangetroffen waarop de verdachte seksuele toespelingen maakt richting het de hoofdagent. 

Ontslagen

Inmiddels voormalig hoofdagent, want de vrouw werd ontslagen nadat ze haar ervaringen met NRC had gedeeld, schrijft NOS. Ze liet de krant Whatsapp-berichten lezen waarin de voormalig teamchef voorstelt seks te hebben, en heeft daarmee volgens de politie Noord-Holland de geheimhoudingsplicht geschonden.

Onafhankelijk

Om de onafhankelijkheid van het onderzoek te waarborgen, is het onderzoek niet uitgevoerd door de Politie Noord-Holland (waar de verdachte en het slachtoffer werken), maar door de Politie Midden-Nederland onder leiding van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland. 

De vrouw zegt die stap te hebben genomen, omdat ze binnen de politie geen gehoor vond met haar aanklacht. Toch oordeelde de rechter in 2021 dat ze terecht was ontslagen, omdat ze het imago van de politie 'fors had geschaad door vertrouwelijke politie-informatie te delen'.

Het OM rekent het De C.M de verdenkingen extra zwaar aan omdat hij ze heeft gepleegd met een ondergeschikte. De officier van justitie eist daarom drie jaar cel tegen de voormalig teamchef. 

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]