Ga naar Content

Dirk (81) heeft dag van z'n leven en mag nog een keer rijden in een vrachtwagen

'Het zou leuk zijn als iemand uit de omgeving zegt: laat hem maar een daggie met mij meerijden.' Met deze oproep begon het vorig jaar op sociale media. De dochter van de 81-jarige Dirk Burger uit Petten zocht voor hem een kerstcadeau, maar wist niet wat ze moest geven. Tot ze bedacht dat ze de oud-vrachtwagenchauffeur pas echt een plezier doet als hij nog één keer in een truck mag rijden. Drie maanden later gaat zijn wens in vervulling.

Foto: Privéfoto

'Als hij over zijn leven als chauffeur vertelt, gaan zijn ogen weer stralen en komen de mooie verhalen van het buitenland en rijden op de bierwagen los', schreef zijn dochter in december in de Facebookgroep 'Je bent een echte Pettemer als'.

De nu 81-jarige Dirk Burger uit Petten reed vroeger met de vrachtwagen in binnen- en buitenland, legde ze uit. Later bracht hij voor verschillende bedrijven drank bij cafés, strandtenten en restaurants. Zijn dochter gunde hem nog een keer het plezier om op de vrachtwagen te zitten en hoopte dat iemand daarmee kon helpen.

Oude route

Vorige week kon zijn wens dan eindelijk in vervulling gaan. En hij heeft een geweldige dag gehad, laat zijn dochter weten aan NH Nieuws. "Ze zijn mijn vaders oude route min of meer gaan doen. Dus hij herkende veel mensen. Met een oud-collega van hem hebben ze een gebakje gegeten."

De dag krijgt waarschijnlijk een vervolg. "Hij wil nog een keer", aldus zijn dochter. En dat gaat al snel gebeuren, weet ze: "Ze hebben afgesproken het voor de zomer nog eens te doen."

Foto: Privéfoto

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]