Ga naar Content

Brokstukken tussen bestuur en Raad van Commissarissen FC Volendam gelijmd

Ze lagen op ramkoers. Het bestuur van FC Volendam en Team Jonk aan de ene kant en de Raad van Commissarissen (RvC) aan de andere kant. Vanavond hadden beide partijen een lang gesprek met elkaar met een positieve uitkomst. 

Stadion van FC Volendam - Foto: Pro Shots / Wouter Dill

Namens het bestuur schoven voorzitter Jan Smit en bestuurslid Hans Bond aan. De dag begon met het nieuws dat de voetbalclub naar buiten bracht dat de contracten met trainer Wim Jonk, zijn stafleden én de directie zijn verlengd tot en met 30 juni 2026.

Volgens een woordvoerder van de voetbalclub was de RvC daarover op maandag geïnformeerd. De contractverlenging komt op een zeer opmerkelijk moment, omdat de RvC eerder zou hebben aangegeven dat de huidige constructie met Team Jonk ontbonden moest worden. 

Overschrijding begroting

Er waren ook grote zorgen over de financiën. De professionalisering onder leiding van Team Jonk kost veel geld en dat zorgt voor een overschrijding van de begroting. Vanwege een meningsverschil verlieten onlangs Tom Veerman en Simon Hansen het bestuur. Bovendien stak de RvC een stokje voor de benoeming van Keje Molenaar tot vice-voorzitter van de voetbalclub. Ook op de wijze waarop de jeugdopleiding functioneert, is kritiek.  

Voorzitter Jan Smit pareerde onlangs bij Voetbal International het verwijt dat het bestuur financieel te grote risico's neemt. "Als je als RvC-lid niet snapt waar wij mee bezig zijn, dat wij miljoenen euro's aan spelerswaarde aan het ontwikkelen zijn, dan heb je het gewoon niet begrepen." 

Tekst gaat verder onder de foto.

Wim Jonk en Jan Smit (r) - Foto: Orange Pictures

In het gesprek van vanavond, dat zo'n vier uur duurde, zijn nog lang niet alle twistpunten opgelost. De RvC benadrukt dat de communicatie niet via via, maar direct verloopt en dat iedereen handelt in het belang van FC Volendam. Verwijten via de media verstoren dat proces. Volgens de RvC is er ook niemand die problemen heeft met trainer Wim Jonk en worden zijn sportieve prestaties geroemd. Evenals het feit dat het stadion weer vol zit.

Donderdagavond is er een informatie-avond in De Jozef waar de clubleiding tekst en uitleg geeft over de huidige situatie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52