Ga naar Content

De eerste cabrioclub voor vrouwen: "Het maakt ons sterker en onafhankelijker"

Sinds kort heeft Miranda Nanda Maria van Dijk uit Oosthuizen een cabrio en deze ervaring wil ze met andere vrouwen delen. "Ik reed altijd al sportieve auto's, maar dit is geweldig. Haar in de wind, natuur opsnuiven en gaan." Maria richt daarom een cabrioclub op. Uitsluitend voor vrouwen. De eerste. "Wij mogen na al die eeuwen van mannenmacht ook wel eens aan de beurt komen."

Miranda met het logo van cabrioclub voor vrouwen. - Foto:

Vandaag is het internationale vrouwendag maar voor Miranda is dat het elke dag en al vijfentwintig jaar. "Ik doe van alles om vrouwen sterker te maken. Dat ze zelf het stuur in handen nemen. Geloven in zichzelf en zich ontwikkelen. Daarvoor geef ik advies en trainingen." En ontplooit ze allerlei activiteiten zoals nu een cabrioclub en al langer bestaat er een biljartclub voor vrouwen met ballen. "Elke week biljarten we in Volendam."

De eerste cabrioclub voor vrouwen - NH Nieuws

Vrijheid

Met de cabrioclub is Miranda van plan elke maand van mei tot oktober een toertocht te houden. Ergens in Nederland. De eerste staat gepland op 13 mei en op 8 april een kennismakingsborrel in Wijk aan Zee. "Het moet niet al te massaal worden en ook niet super commercieel omdat je aandacht aan elkaar moet kunnen geven." Ze denkt aan hooguit een vrouw of 30. "Genieten van de vrijheid en in de natuur zijn. Snuiven, ruiken noem maar op. Dat kun je in een cabrio."

Bekijk de website van Cabrio voor Vrouwen voor meer informatie. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]