Ga naar Content

Wijkbewoners Volendam halen schouders op over rellen: "Het wordt flink opgeblazen"

Hoewel supporters van FC Emmen en FC Volendam zeker een kwartier lang flink met elkaar op de vuist gingen in het wijkje pal naast het stadion, willen buurtbewoners er ook weer niet al te zwaar aan tillen. 'Ik denk dat het een incidentje is', aldus een oudere dame die vlakbij het voormalig strijdtoneel woont. "Het is Volendam. Het wordt wel flink opgeblazen."

Supporters van FC Volendam en FC Emmen gaan met elkaar op de vuist - NH Nieuws

Ongeregeldheden geëvalueerd 

Burgemeester van Edam-Volendam Lieke Sievers voerde vandaag overleg met politie en FC Volendam om te achterhalen wat er precies is misgegaan bij de supportersbegeleiding. Normaal gesproken worden de bezoekers vanuit het stadion meteen naar de bussen geleid. Het lijkt erop dat er in dat proces iets is misgegaan. "Meestal komt hier in de straat nooit een supporter van de tegenpartij, nooit", aldus de oudere wijkbewoonster. "Dit keer zijn ze door de poorten heen geglipt." 

"Ach, een beetje matten na de wedstrijd hoort erbij"

Wijkbewoner Volendam

De meeste wijkbewoners die we spreken, willen niet al te zwaar tillen aan de ongeregeldheden. 'Ach, een beetje matten na de wedstrijd hoort erbij', aldus een voorbijkomende wandelaar die vlakbij woont. "Niet te moeilijk over doen." Met dat laatste is de oudere dame het eens, al keurt ze het geweld af. 'Dat er met fietsen wordt gegooid en agenten gewond raken, dat vind ik wel erg', aldus de wijkbewoonster. "Dat mag niet gebeuren in de sportwereld."

Toekomstige maatregelen

Een woordvoerder van de gemeente Edam Volendam laat weten het geweld tegen de politie zeer af te keuren. Tijdens een overleg tussen de burgemeester, de politie en FC Volendam vanmiddag zijn verschillende toekomstige maatregelen opgesteld rondom thuiswedstrijden van de voetbalclub. Zo geldt voor bezoekende supporters de laatste vijf thuiswedstrijden een verplichte buscombi. En zal de bussluis (op deze wijze worden supporters direct het stadion ingeleid) niet alleen bij risico-, maar bij alle wedstrijden gelden. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]