Ga naar Content

Gezin Beers is oudste ter wereld: studio talkshow gevuld met honderd familieleden

Een heel bijzonder gezelschap is vanavond het publiek bij talkshow Khalid & Sophie. De familie Beers uit Heerhugowaard zit daar namelijk, met maar liefst honderd personen. "De studio zit ramvol."

Foto: NH Nieuws - Tom Jurriaans

Kinderen, kleinkinderen, neven en nichten: een (heel) groot deel van de familie Beers is speciaal helemaal naar Hilversum afgereisd om daar een uitzending van een dagelijkse talkshow van BNNVARA bij te wonen. Onder toeziend oog van hun familie deed daar namelijk 'het oudste gezin van de wereld' maandagavond hun verhaal.

Ramvol 

Presentator Sophie Hilbrand begint: "De studio zit ramvol met de familie Beers." Wat volgt is een luid applaus van de honderd familieleden in de studio. De cijfers liegen er niet om: het oudste gezin van de wereld - met dertien broers en zussen - heeft inmiddels 161 nazaten. Een getal dat vandaag of morgen nog op kan lopen naar 162. 

"Als het een beetje meezit komt daar vandaag of morgen nog een achter-achter kleinkind bij", vervolgt Hilbrand. Het kleinkind van Riek Beers verwacht namelijk nog een baby! Van alle dertien gezinsleden zit iedereen er nog gezond bij. Of er een geheim recept is voor hun gezonde succes? Nee, eigenlijk niet. 'Gewoon een beetje lief zijn', merkt één gezinslid op. 

Foto: NH Nieuws - Tom Jurriaans

Vorige week vierden Nick en Riek Beers, een tweeling, hun 95ste verjaardag, zo was te lezen in een interview in De Telegraaf. Dit brengt het gezin in totaal op een leeftijd van 1101 jaar oud. Daarmee hebben ze het wereldrecord gehaald voor gezinnen met dertien kinderen, bevestigt Guinness World Records. De recordhouders uit Ierland zaten in 2017 op 1075 jaar. 

Hoe de uitzending en alle media-aandacht de familieleden is vergaan? NH Nieuws-verslaggever Tom Jurriaans was aanwezig achter de schermen en vraagt het hen. De reportage is morgen te zien bij NH Nieuws. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.