Ga naar Content

Burgemeester van Bloemendaal betrapt als 'inbreker'

Een oplettende bewoner van Aerdenhout zag gisternacht een verdachte man met een knijptang in zijn hand slenteren door de wijk. De bewoner twijfelde geen seconde en schakelde de politie in. Na een flinke zoektocht troffen de agenten de verdachte aan. Tot hun grote schrik ging het niet om een inbreker, maar om de burgemeester van Bloemendaal.

Foto:

"Het heeft toch iets aparts als een politie-auto je vol in de koplampen klem zet", schrijft burgemeester Roest op Facebook na zijn aanhouding. 

Na de melding van de oplettende bewoner, kwam de politie gelijk in actie. Alle vluchtwegen in de wijk werden afgezet zodat niemand kon ontsnappen. Daarna werd de wijk meter voor meter uitgekamd. Na drie kwartier zoeken lukte het de agenten om de nietsvermoedende burgervader te vinden en aan te houden. 

Afvalknijper

Het lukte de burgemeester om de agenten ervan te overtuigen dat hij helemaal niet op het boevenpad was, maar simpelweg een rondje aan het wandelen was. Hij zat namelijk nog niet aan zijn dagelijkse taks van tienduizend stappen. 'Dan ga ik voor het slapengaan nog een rondje lopen', aldus de burgemeester. 

Om zichzelf tijdens de wandeling nuttig te maken, nam hij een afvalknijper mee om onderweg wat afval mee te nemen. Gelukkig kon de burgemeester wel lachen om het misverstand, "maar misschien dat ik een volgende keer toch maar een geel hesje aantrek."