Ga naar Content

Amusementswaarde moet van Ajax-trainer Heitinga omhoog: "53.000 mensen meer vermaken"

"Een zakelijke overwinning uiteindelijk", zo bestempelt John Heitinga de zege van Ajax op NEC (1-0). De Amsterdammers blijven daardoor in het spoor van de concurrentie dat dit weekend allemaal met dezelfde uitslag won.

Ajax-trainer John Heitinga: "De 53.000 mensen wil je meer vermaken" - NH Sport / Stephan Brandhorst

"In het begin hadden we goede intenties. Agressieve druk, veel loopacties, maar we scoren niet", begint Heitinga. "Dan worden we wat statischer en haalden we uiteindelijk niet het niveau van het eerste gedeelte." Na de rust tikte Mohammed Kudus zijn ploeg op voorsprong en dat bleek genoeg voor de overwinning. "Uiteindelijk win je de wedstrijd. In deze fase van de competitie zijn de drie punten het belangrijkste."

"De 53.000 mensen die hier vandaag waren moeten we meer vermaken"

Ajax-trainer John Heitinga

"NEC krijgt niet voor niets weinig tegendoelpunten", zegt Heitinga over de tegenstander die tot voor de wedstrijd zelfs één doelpunt minder incasseerde dan Ajax. "Tegen een compacte organisatie moet je vaker vanaf de zijkanten spelen. Maar we scoorden niet. De amusementswaarde lag niet zo hoog. Mensen komen naar het stadion en willen vermaakt worden, maar de 53.000 mensen die hier vandaag waren, moeten we meer vermaken."

Calvin Bassey

Bij Ajax is de laatste wedstrijden weer plaats voor Calvin Bassey. De verdediger die in de zomer overkwam van Glasgow Rangers werd zelfs verkozen tot Man of the Match. "Ik ben kracht en power in het team en snelheid op de flank", zegt Bassey. "Ajax laat mij het spel beter begrijpen. Ik ben hier om te groeien als speler. Dit is één van de beste plekken voor jonge spelers om zich te ontwikkelen."

Ajax gaat volgende week op bezoek bij sc Heerenveen. De week erna volgt de Klassieker tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Arena.

Lees ook