Ga naar Content

Matchwinner Kudus schenkt Ajax driepunter door NEC-muur te slopen

Het ging ontzettend moeizaam, maar Ajax heeft NEC verslagen in de Johan Cruijff Arena. Een enkel doelpunt van Mohammed Kudus was voldoende: 1-0. Daardoor blijven de Amsterdammers in het spoor van koploper Feyenoord. 

Ajax - NEC - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Calvin Bassey kreeg van trainer John Heitinga het vertrouwen in de verdediging bij Ajax. Daardoor ging Edson Álvarez naar het middenveld en zat Kenneth Taylor op de bank. In de openingsfase was Steven Berghuis de gevaarlijkste man bij Ajax. Hij deponeerde eerst de bal op de lat van afstand en schoot even later vol op Jasper Cillessen. Steven Bergwijn en Jurrien Timber werden voor rust nog gevaarlijk, maar Cillessen bleef spelbreker. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Direct in de tweede helft was het Mohammed Kudus, die de score opende. Hij werkte een voorzet van Dusan Tadic achter Cillessen: 1-0. De Ghanese rechtsbuiten had even later de 2-0 móeten maken. Hij stond vrij bij de tweede paal na een kopbal van Davy Klaassen, maar de kopbal van Kudus ging over. 

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-trainer John Heitinga: "De 53.000 mensen wil je meer vermaken" - NH Sport / Stephan Brandhorst

In het resterende gedeelte van de wedstrijd kreeg alleen Anthony Musaba nog een schotkans. Zijn inzet miste richting en ging naast het Ajax-doel. Het bleef daardoor 1-0 in Amsterdam. Door de zwaarbevochten driepunter neemt Ajax weer de tweede plek over van AZ. SC Heerenveen is de eerstvolgende tegenstander van de Amsterdammers in de eredivisie. Dat duel is volgende week zondag. 

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Berghuis (Taylor/67), Álvarez, Klaassen (Grillitsch/92); Kudus (Conceicao/94), Tadic, Bergwijn (Brobbey/67)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52