Ga naar Content

Aalsmeerder opgepakt in taxi Hoofddorp na conflict in relationele sfeer, gaslek ontdekt

Een man is vannacht in Hoofddorp opgepakt nadat hij na een conflict in relationele sfeer zijn woning in Aalsmeer had verlaten en daarbij zijn drie kinderen had meegenomen. Bij aankomst ontdekten de hulpdiensten een gaslek in de woning, maar of dat door de man is veroorzaakt, wordt nog onderzocht. 

Woning aan Parklaan Aalsmeer vol gas - Foto: VLN Nieuws

De politie en de brandweer kwamen rond 4.15 uur massaal op de melding van een ruzie aan aan de Parklaan af. Zwaarbewapende agenten gingen de woning in, maar de verdachte was op dat moment al verdwenen, en had zijn drie kinderen meegenomen.

De hulpdiensten ontdekten wel een gaslek in de woning, wat door de brandweer is gedicht. Een politiewoordvoerder meldt dat wordt onderzocht of de verdachte het gaslek heeft veroorzaakt. 

Kinderen ongedeerd

De kinderen zijn niet veel later ongedeerd in een nabijgelegen huis teruggevonden en met hun moeder herenigd. 

De verdachte werd op de Kruisweg bij De Hoek in Hoofddorp door agenten in kogelwerende vesten uit een taxi gehaald. Daarvoor werd het verkeer op de Kruisweg tijdelijk stilgezet. 

Tekst gaat door onder foto

Man aangehouden in Hoofddorp voor ontvoeren kinderen Aalsmeer - Foto: VLN Nieuws

De man zou zich bij zijn aanhoudingen flink hebben verzet, onder meer door agenten uit te schelden. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij wordt verhoord. 

Rectificatie (10 maart 2023): in een eerdere versie van dit bericht werd ten onrechte gemeld dat de verdachte bij het verlaten van zijn woning de gaskraan had opengedraaid. Dat klopt niet. Wel is er in de woning een gaslek gevonden, waarvan wordt onderzocht of het door de verdachte is veroorzaakt. Een van de kinderen bleek later een schedelbreuk te hebben opgelopen.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]