Ga naar Content

Telstar delft onderspit tegen FC Eindhoven, één treffer blijkt voldoende

Telstar heeft zich niet kunnen herstellen van de pijnlijke nederlaag tegen Heracles Almelo. Het werd in eigen huis 1-0 tegen FC Eindhoven. Charles-Andreas Brym maakte de enige goal van de wedstrijd. 

Christos Giousis - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Na de harde oorwassing tegen Heracles Almelo (7-0) van vorige week had trainer Mike Snoei zijn ploeg op twee plekken gewijzigd. Zo begon Jay Kruiver op de bank, zijn plek werd ingenomen door Delvechio Blackson. Tom Overtoom was er niet bij, vanwege een blessure. Yahya Boussakou stond in de basis. De eerste helft van de wedstrijd kende weinig hoogtepunten.

Uit een corner van Sven van Doorm (oud-Telstar) kwam de bal terecht bij Charles-Andreas Brym. Hij knikte raak achter Ronald Koeman Jr.: 0-1. Brym kreeg even later ook de grootste kans op de tweede treffer van de avond. De aanvaller kwam in de zestien, maar schoof de bal voorlangs. Het enige wat Telstar hiertegenover kon stellen, was een slappe kopbal van Glynor Plet. 

Tekst gaat verder onder de foto.

FC Eindhoven juicht - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Telstar kreeg een grote mogelijkheid via Boussakou, maar de bal werd van zijn voeten gepikt. Een schot van Ozan Kökcü gaat hoog over. Brym kreeg in blessuretijd nog dé kans om het te beslissen, Koeman Jr. hield de bal ditmaal wel tegen. De Velsenaren konden hier niks tegenover stellen. 

De Witte Leeuwen blijven op de tiende plaats staan in de eerste divisie, al moeten concurrenten ADO Den Haag en NAC Breda nog in actie komen. Volgende week is Roda JC, een andere concurrent, de tegenstander

Opstelling Telstar: Koeman; Boussakou (Soares/88), Apau, Aktas (Mulder/65), Oude Kotte, Turfkruier; Najah, Blackson, Giousis (Van den Heerik/80); Plet (Seedorf/65), Min (Blommestijn/80)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52