Ga naar Content

'Dronken' man in Zaandam uit water gered door voorbijganger

Een voorbijganger heeft vanmiddag een man uit de Wilhelminasluis in Zaandam gered. Zowel het slachtoffer als zijn redder zijn naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

Dronken man uit water gered in Zaandam - Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

De politie kreeg om 17.47 uur de melding binnen dat er een man in het water lag bij de Beatrixbrug. Een voorbijganger probeerde de man, die volgens iemand van de veiligheidsregio 'zwaar onder invloed van alcohol was', nog voor de hulpdiensten er waren al uit het water te redden.

Op beelden in handen van NH Nieuws is te zien hoe de man een paar tellen aan de brugleuning hangt, vervolgens een gedeelte van de brug raakt en het water in valt.

Wat er precies is gebeurd, is volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeker. Het slachtoffer kan dat zelf ook niet vertellen, omdat hij zo veel had gedronken. "Niks is nog zeker, ook omdat de man zwaar onder invloed was", vertelt de woordvoerder tegen NH Nieuws. 

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar het ongeluk. De brug was een krap uur afgezet maar is alweer vrijgegeven. Allebei de mannen zijn naar het ziekenhuis vervoerd.

"De redder is zelf de ambulance ingeklommen, hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht vanwege de lage temperaturen buiten. Het slachtoffer is minder goed aanspreekbaar, maar dat komt ook door de alcohol in zijn systeem", aldus de woordvoerder.

Dronken man uit water gered in Zaandam - Foto: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]