Ga naar Content

Gewonde en drie arrestaties na steekpartij in AZC Den Helder

Een bewoner (35) van het Asielzoekerscentrum Doggershoek in Den Helder is gistermiddag vermoedelijk door een medebewoner gestoken met een mes. De politie heeft een drietal gearresteerd, waaronder ook twee mannen van buiten het AZC. "Het is nu weer rustig op locatie."

Foto: Inter Visual Studio

Gisteren, aan het einde van de middag, worden de hulpdiensten gealarmeerd voor een steekpartij in het AZC aan de Burgemeester Ritmeesterweg.

Volgens de politie ligt het slachtoffer, een 35-jarige asielzoeker die woont in Doggershoek, te slapen als drie mannen zijn kamer binnenlopen. "Vrijwel direct werd het slachtoffer door één van de verdachten gestoken. Daarnaast werd de man meerdere keren geslagen."

Hij is in het ziekenhuis behandeld. De daders vluchten, maar zijn een half uur later na een zoektocht opgepakt in de omgeving van station Den Helder Zuid. Dat is ongeveer een kwartier lopen vanaf de locatie Doggershoek.

Bewoners en medewerkers ondervraagd

Het gaat om een drietal: een 22-jarige man, ook woonachtig in het AZC, een 30-jarige man uit Almere en een 31-jarige man uit Leiden. Hun rol bij het steekincident wordt onderzocht. Het is niet duidelijk of zij woonachtig waren in een ander asielzoekerscentrum. 

Tekst gaat door onder de foto. 

Foto: Inter Visual Studio

Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kan tegen NH Nieuws nog niet meer informatie geven over de achtergrond van de ruzie, omdat het onderzoek nog loopt.

"Ik kan alleen zeggen dat het geen familievete is. En gisteren was er even consternatie, maar inmiddels is het rustig op de locatie. Wat de connectie tussen de aangehouden personen is, wordt nog onderzocht."

De politie laat weten dat bewoners en medewerkers van het asielzoekerscentrum worden bevraagd, maar er ook een getuigenoproep geldt. Niet alleen voor mensen die iets gezien hebben.

"Het kan zijn dat mensen informatie hebben over deze zaak, bijvoorbeeld omdat iemand iets heeft laten vallen van: we zijn dit van plan. Dan willen we dat horen", aldus een woordvoerder van de politie tegen NH Nieuws. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]