Ga naar Content

Beperking, slechtziend of prothese: iedereen kan nu meedoen aan Alkmaar City Run

Sportorganisatie Le Champion voegt dit jaar een speciaal onderdeel toe aan het programma van de Alkmaar City Run by Night, namelijk: de Heroes Run. Het maakt niet uit of je in een rolstoel zit, met een prothese loopt, slechtziend bent, psychologische uitdagingen hebt of iets heel anders. Iedereen kan 17 mei meedoen.
Foto: Le Champion
De Alkmaar City Run by Night trekt jaarlijks 10.000 hardlopers naar de kaasstad. Het parcours van de Heroes Run gaat deels over het officiële parcours van de City Run en loopt in een ronde van 800 meter door het centrum van Alkmaar. 

In samenwerking met De Waerden (organisatie voor gehandicaptenservices en ondersteuning) uit Alkmaar is de Heroes Run tot stand gekomen. Al een aantal jaar doen collega's van De Waerden mee met de City Run. "Wij vinden het heel belangrijk dat we nu kunnen deelnemen met onze collega' en cliënten. Er zijn bij ons genoeg cliënten die graag sportief bezig zijn, dat zij nu ook kunnen meedoen is fantastisch", zegt Eefje van de Brug van De Waerden.

De route

Om 20.00 uur klinkt het startschot voor de Heroes Run vanaf de Bagijnenstraat, nabij het Kerkplein in Alkmaar. Na de start loop je via de Geest naar het Clarissenbolwerk langs de Kennemersingel. Door richting de Vrouwenstraat en het Ritsevoort, waar je vervolgens via de Oudegracht terugkomt bij de finish op het Kerkplein. 

De inschrijving is nog geopend 
t/m woensdag 3 mei of wanneer de deelnemerslimiet van 10.000 lopers is bereikt. Inschrijven kan via alkmaarcityrun.nl.

Lees ook