Ga naar Content

Niet drie rotondes maar ééntje bij Geesterweg: gaat dat Uitgeest veiliger maken?

De plannen van de gemeente bleken te groot voor de portemonnee van Uitgeest. Drie rotondes was de wens van het college maar uiteindelijk komt er eentje, bij de kruising van de Geesterweg met de Castricummerweg. Weggebruikers reageren op de komst van de rotonde.

Bekijk hier de videoreportage over de rotonde:

Rotonde op Geesterweg wordt nu al warm onthaald in Uitgeest - NH Nieuws

Een woordvoerder van de gemeente laat weten hoe inwoners zijn betrokken bij de plannen voor de rotonde. "Rondom de planvorming zijn er verschillende participatieavonden voor bewoners georganiseerd. In de plannen is de rotonde steeds ingetekend geweest, al vanaf het begin van de planvorming hebben inwoners hierop kunnen reageren."

"De reden dat is gekozen voor deze rotonde, is dat uit eerder verkeersonderzoek is gebleken dat deze plek de meest onveilige situatie is op de Geesterweg.", aldus de woordvoerder.

Op de kaart hierboven zie je het kruispunt waar de rotonde gaat komen. 

De woordvoerder zegt ook dat voor bewoners veel mogelijk is als het gaat om contact met de aannemer. "Tijdens de aanleg is KWS Infra aanspreekpunt voor omwonenden. Zij werken met een app waarin inwoners informatie kunnen vinden én meldingen kunnen doen. Zij kunnen eventueel ook rechtstreeks bellen met de omgevingsmanager van KWS als er vragen of klachten zijn."

Op 7 maart wordt een inloopavond georganiseerd bij het gemeentehuis waar inwoners informatie kunnen krijgen over de aanleg van de rotonde. Als alles volgens planning gaat is de rotonde rond de jaarwisseling klaar.

Meer nieuws uit de IJmond?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit de IJmond. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/IJmond

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]