Ga naar Content

Urn gevonden in Hoornse kringloopwinkel: "Toen we de inhoud zagen wisten we genoeg"

Ze dachten eerst dat het een kunstvoorwerp was, maar al snel bleek het opmerkelijke zwarte doosje met een hart erin, een urn te zijn. Medewerker Gerda Marsé van kringloop Dromehof in Hoorn doet een oproep om de nabestaanden op te sporen. "We denken dat het per ongeluk weg is gedaan."

Urn gevonden: kringloopwinkel in Hoorn zoekt nabestaanden - NH Nieuws

Vorige week werd de urn bij de kringloop binnengebracht. Verstopt tussen andere spullen. "Mensen kunnen bij het magazijn aanbellen en spullen brengen. Het zat in een kartonnen doos met andere spullen. Die hebben we aangenomen en verder niet direct gekeken wat erin zat. Pas later zijn we het gaan uitruimen."

In eerste instantie hadden ze bij de kringloop geen idee van de herkomst of waar het voor diende. "We draaiden het om en zagen een soort slotje wat je open kunt maken. Toen we de inhoud bekeken, wisten we genoeg."

Gerda: "We denken dan ook dat het per ongeluk van de hand is gedaan." Het zwarte doosje, met daarin een goudkleurig hart, oogde hen als een kunstvoorwerp.

Het gebeurt vaker dat er wel héél bijzondere voorwerpen bij de kringloop worden gebracht. Maar dit heeft Gerda in de vijf jaar dat ze er werkt, niet eerder meegemaakt. "We hopen gewoon dat de eigenaar zich meldt."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]