Start van hoofdcontent

Hilversum

nl

Te drukke en chaotische Hilversumse spoorwegovergang gaat op de schop

28 februari 2023, 06.42 uur · Door Redactie 't Gooi

De nu te drukke en soms onoverzichtelijke spoorwegovergang naast station Hilversum Sportpark wordt onder handen genomen. De overweg moet vooral een stuk veiliger worden. Het gaat wel nog zeker drie jaar duren voor het zover is. 

Adobe Stock

Er wordt al een kleine zes jaar gepraat over het aanpakken van de drukke spoorwegovergang aan de Soestdijkerstraatweg. 

Voordat de overweg wordt aangepakt, hebben experts de spoorwegovergang onderzocht. Ze zagen onder meer hoe er met regelmaat auto's op de overweg stil komen te staan. Dat komt onder andere door een rij met auto's die vanaf de overweg linksaf de Laapersweg op willen rijden. Daarnaast viel op dat veel mensen op het allerlaatste moment oversteken als de spoorbomen al dichtgaan en dat fietsers en voetgangers oversteken waar ze willen. 

Dat - en een reeks andere knelpunten - moet de komende jaren verholpen worden. De verkeersexperts hebben daarvoor vier scenario's onderzocht. Het opheffen van de overweg of een tunnel of een brug aanleggen bleek onder andere vanwege de hoge kosten niet te doen.

Bredere overweg

Er wordt nu voor gekozen op de spoorwegovergang 'te optimaliseren'. Het plan is om de spoorwegovergang te verbreden. Dat heeft meer ruimte om bijvoorbeeld vrijliggende fiets- en voetpaden aan te leggen. 

Het hele plan moet 1,8 miljoen euro gaan kosten, waarvan de gemeente Hilversum de helft betaald. Het plan voor de spoorwegovergang wordt de komende tijd verder uitgewerkt. Als alles volgens plan verloopt, gaat over drie jaar de eerste schop de grond in. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]