Ga naar Content

Gerelateerde videos

Maak kans op een gratis advies van energiecoach Peter

Dat Peter met recht de kierenkoning van Noord-Holland genoemd kan worden, blijkt bij een bezoek aan zijn eigen huis in Heiloo. Hij heeft nul op de meter en ook een negatieve voetafdruk. Die voetafdruk geeft aan hoeveel stroom je verbruikt, wat je eet en hoeveel afval je achterlaat. Om dat te bereiken leeft Peter sober, eet vegetarisch en drinkt hij alleen water, want koffie kost volgens hem zeven procent van de ontbossing op aarde. 

Dit voormalige bollenveld in 't Zand is met hulp van Peter een natuurterrein geworden - Foto:

Daarnaast steekt Peter geld dat hij niet nodig heeft in natuurontwikkeling. Met de opbrengst van zijn biologische bed & breakfast heeft hij in twintig jaar tijd 100.000 euro geïnvesteerd in onder meer natuurgebied het Mosselwiel in 't Zand. Waar vroeger tulpen bloeiden, lopen nu weidevogels rond. 

Een energieneutraal huis heeft hij bereikt met zonnepanelen, een warmtepomp, driedubbel glas en een sedum dak. Inmiddels geeft hij als energiecoach zijn kennis door aan anderen. Uit onderzoek van de gemeente Alkmaar blijkt dat zijn adviezen door 64 procent van de mensen wordt opgevolgd.

Dus grijp je kans en mail naar [email protected] voor een gratis huisbezoek en advies van kierenkoning Peter Boers.

Pak an Groen

Om de klimaatverandering te lijf te gaan komen steeds meer Noord-Hollanders in actie. Inwoners veranderen hun leefwijze, kopen verantwoord en isoleren hun huis. Ondernemers zien kansen en slaan nieuwe wegen in met duurzame producten en diensten. In het programma Pak An Groen kun je het iedere dinsdag zien op TV.

Reageren? Stuur een mail naar [email protected]