Ga naar Content

Royal FloraHolland zegt bonden nieuw gesprek toe, acties op veiling opgeschort

Acties en stakingen op de veiling in Aalsmeer zijn voorlopig van de baan. Vakbonden FNV en CNV dreigden met acties als de directie van Royal FloraHolland niet voor vanmiddag 12.00 uur zou ingaan op de eisen voor een nieuwe cao. Zo ver is het nog niet, want de bonden zijn uitgenodigd voor een nieuw gesprek. 

Bloemenkarren op de veiling in Aalsmeer - Foto: AdobeStock/Beautiful Blossoms

Dat zegt FNV-bestuurder Jeroen Brandenburg tegen NH Nieuws. "Daarom hebben we de acties opgeschort tot 28 februari."  

Afgelopen dinsdag legde Brandenburg namens de circa 800 leden op de vier verschillende veilingen (behalve Aalsmeer, Rijnsburg, Naaldwijk en Eelde) een ultimatum bij de directie van Royal FloraHolland neer. Daarmee gaf de bond de directie tot vandaag 12.00 uur om acties te voorkomen

'Halsstarrig'

Inmiddels hebben de partijen al zeven onderhandelingsrondes achter de rug. Toch blijft Royal FloraHolland 'halsstarrig vasthouden aan een schamele 100 euro bruto per maand en per 1 maart nog 3 procent erbij', schrijft de bond. 

Met reiskostenvergoeding erbij verzacht dat aanbod de pijn substantieel, vertelt Brandenburg. "Maar we willen dichter bij reparatie van de koopkracht komen", aldus de bestuurder. 

Druk van de ketel

Woordvoerder Michel van Schie van Royal Flora Holland bevestigt dat de directie vanmiddag weer met de bonden om tafel gaat. "Daarmee is de druk op korte termijn van de ketel", laat hij weten. 

Op de vraag of de directie ruimte ziet om met de wensen van de bonden mee te bewegen, houdt hij zich op de vlakte. "Blijkbaar is er reden voor nieuw overleg, dat doe je als er ruimte is." 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]