Ga naar Content

Tieners (13, 14 en 15) gepakt met steekwapens tijdens Alkmaars jongerenfeest

Tijdens een 'dope-feest', alcohol- en rookvrije feestjes voor tieners tussen de 13 en 17 jaar, gisteravond in Alkmaar, zijn een aantal piepjonge bezoekers betrapt met steekwapens. "Er werd een lepel aangetroffen bij een 13-jarige dame, wat geen lepel bleek te zijn", schrijft een wijkagent. De lepel bleek een mes te zijn.

Alkmaarse wijkagenten tonen in beslag genomen steekwapens - Foto: Instagram/Wijkagenten Alkmaar

Op het Instagram account van de Alkmaarse wijkagenten worden de steekwapens die in beslag zijn genomen getoond. De wijkagenten zijn blij dat de organisatie van het feest in HAL 25 beveiliging had ingehuurd om de jonge gasten te fouilleren, want wat ze aantroffen is opmerkelijk te noemen.

"Er werd een lepel aangetroffen bij een 13-jarige dame, wat geen lepel bleek te zijn en bij een jongen werd een mes aangetroffen. En bij een andere jongen werd een steekwapen (soort priem) aangetroffen. Deze jongens waren 14 en 15 jaar oud", is te lezen bij een filmpje van de 'lepel'. Dit blijkt namelijk een steekwapen, met het mes in het handvat verstopt. 

Tekst gaat door onder de Instagram post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Ook posten de wijkagenten een foto met daarop de priem en het mes, die ongeveer de grootte hebben van een balpen. Ze sluiten hun bericht af met dringend advies voor ouders. "Ouders: check zelf eens wat uw kinderen meenemen voordat ze de deur uit gaan."

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]