Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: KZ maatje te groot voor Groen Geel in felle Zaanse korfbalderby

In een uiterste felle Zaanse korfbalderby heeft vanavond Koog Zaandijk aan het langste eind getrokken. De ploeg van Tim Bakker won met 23-16 op bezoek bij Groen Geel in Wormer. 

KZ begon als favoriet aan het duel, maar in de openingsfase ging het gelijk op. Groen Geel gooide veel energie in het duel en probeerde zodoende bij te blijven in het spoor van KZ. Na een 3-3 tussenstand begon KZ langzamerhand afstand te nemen. Mede dankzij twee treffers van zowel Marjolein Schenk als Nikki Boerhout liep KZ uit naar een 10-5 voorsprong. 

KZ moest het doen zonder de zieke Anouk Haars, maar haar vervanger Zoë Engel zorgde met twee doelpunten dat het verschil bij rust alleen maar groter werd: 12-6. 

Lees ook

Bij Groen Geel zat vandaag trainer Dico Dik naast Thijs Muller op de bank. Dik vervangt tot aan het einde van het zaalseizoen de onlangs opgestapte Daniel Harmzen. Na de pauze leek de ploeg van Dik en Muller te gaan geloven in een stunt. De toeschouwers gingen achter de thuisploeg staan en Groen Geel leek hierdoor op te leven. Doelpunten van Carlo de Vries en Thomas Schagen brachten de nummer negen van de competitie zo terug tot op vier punten. 

Marijn van den Goorbergh vond het daarna genoeg geweest en mede dankzij drie treffers van zijn hand liep KZ weer verder uit. In de laatste minuten waren er her en der nog wat opstootjes. Met name Marjolein Schenk en Lisanne de Bruin kregen het met elkaar aan de stok, maar dit deed niets meer af aan de uitslag. 

Stand

Ondanks de 23-16 overwinning blijft KZ op de vijfde plaats staan in de Korfbal League. Groen Geel vinden we terug op plek negen, een plek die aan het einde van het seizoen play-offs om promotie/degradatie betekent. Blauw-Wit won vanavond overtuigend met 32-21 van hekkensluiter Unitas. De Amsterdamse formatie staat zevende op de ranglijst.