Ga naar Content

Brand verwoest pizzeria: "Verschrikkelijk, ik at er regelmatig met mijn dochter"

Een dag later is pas goed te zien welke ravage de brand aanrichtte in Pizzeria Porto-Fino aan de Rozengracht in Zaandam. De ramen zijn zwartgeblakerd. De tafels zijn voor een groot deel nog gewoon gedekt, alsof er klanten komen. Ze zijn alleen bedekt met een dikke laag roet. Enkele ramen zijn door de brandweer ingeslagen om het vuur te kunnen blussen. Een enkele voorbijganger probeert door de ramen naar binnen te kijken. "Verschrikkelijk" verzucht een oudere dame die de ravage in ogenschouw neemt.

Brand verwoest Pizzeria in hartje Zaandam - NH Nieuws

Ze vertelt dat ze gebeld werd door haar dochter, die nota bene in Rijswijk woont. Die had op het nieuws gehoord dat de pizzeria aan de Rozengracht waar ze regelmatig met haar moeder at in brand stond. Een andere buurtbewoner die een kijkje komt nemen verbaast zich erover dat hij er niets merkte van de brand: "Ik woon een paar honderd meter verderop."

Ontruimd

De brandweer ontruimde vannacht voor de zekerheid een aantal woningen aan weerszijden en boven het restaurant. Een buurvrouw kijkt terug op een onrustige nacht. "Ik probeerde te slapen, want ik moest vandaag gewoon werken toen er om half twee op de deur geklopt werd, en ineens stond de politie voor de deur."

Bewoners moesten zich aankleden en naar buiten gaan. Nadat uit metingen van de brandweer bleek dat de luchtkwaliteit in orde was, konden bewoners van naastgelegen woningen weer naar huis. Bewoners van de appartementen boven de pizzeria hebben de nacht elders doorgebracht.

Op de website van Porto-Fino wordt gemeld dat het restaurant gesloten is, maar dat er alles aan gedaan wordt om klanten zo snel mogelijk weer van dienst te kunnen zijn.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]